lauantai 6. helmikuuta 2016

Keittiökaapistoja valitsemassa Topi-keittiöillä


Ah viikonloppu! Omakin jo kohta ovella tämänpäiväisen työpäivän jälkeen. Ehkä viime aikoina minua vaivanneesta todella karsean huonosta olosta johtuen tuntuu, että on ihan mahdotonta kirjottaa postausta yhtään mistään muusta kun kivoista ja kevyistä sisustusasioista. Näin viimeisten materiaalivalintojen ollessa käsillä lähes mikään muu ei millään suostu pyörimään päässä. Ja voi jukranpujut kun olen ollut tästä asiasta innoissani! Onneksi on tämä blogi jonne pahimman intoilunsa voi hukuttaa. Apuna blogin kirjoittamisessa on yleensä aina vähintään yksi kainalokaveri.


Keittiön ja kodin muiden kaapistojen valinnassa käännyimme rakentajan valitseman Topi-keittiöiden puoleen. Kevyt kolmetuntinen liikkessä hujahtikin.

Keittiö / kylpyhuone / kodinhoito / liukuovet / säilytys

Näitä lähdettiin siis valitsemaan - paitsi rakenteita myös sävyjä ja pintoja. Näin jälkeenpäin en ihmettele, kun sisustusalan ammattilaisena toimiva ystäväni totesi minulle viime viikon lopulla, ettei mitenkään pystyisi oman asuntonsa kohdalla päättämään kaikesta tällä aikataululla. Vaikka onhan meillä ollut ruhtinaallinen viikko tässä aikaa pähkäillä. Toisaalta kuulimme myös, että jo viime syksynä samasta taloyhtiöstä asunnon ostaneet eivät ole vieläkään saaneet asioista päätettyä, vaan ovat aikalailla kanssamme samassa pisteessä. Teki niin tai näin niin aina...

Keittiön valinnoista puhuttaessa pidimme tärkeimpänä sen toimivuutta. Tai mies piti. Minä olen enemmän keskittynyt kokkailuissani salaattien tekoon tai leivontaan. Tai maistajan rooliin. Olohuoneeseen avautuvan avokeittiön ollessa kyseessä yhteensopivuus asunnon muun sävymaailman kanssa korostui. Keittiön valintoja kohtaan tuntui latautuvan myös paljon paineita, kodin sydän ja kaikkea. Myös jo aiemmin valitsemamme keittiökaappien välitilalaatta tuli ottaa huomioon. Ja lattian sävy. Ja koko kokonaisuus, Helpoimmalla olisimme päässeet, mikäli olisimme pitäytyneet rakentajan tekemissä valinnoissa. Topi-keittiöiltä saamallamme todella asiantuntevalla opastuksella pääsimme, ainakin tällä hetkellä, hyvältä tuntuvaan lopputulokseen.

Kuva: Topi-keittiöt
Oikealla oleva tumman pähkinän sävyinen taso on tulossa meille siis koko keittiiöön. Tämä valinta oli helppo - Melkein päätetty jo lattian valinnan yhteydessä ja etukäteisissä asuntohaaveiluissa. Yksi keittiön kulmakivistä jos niin voi sanoa. :)

Vetimistä puhuttaessa päädyimme niihin. Emme siis vetimettömiin. Käytännön kokemus on osoittanut, että esimerkiksi kauniissa vetimettömissä painallusovissa koko oven yläkarmi on tuhruinen, kun käsi saattaa avata oven mistä milloinkin. Tai sitten meillä asuu kaksi tahmatassua. Koska valitsemamme ovet olivat valkoiset simppelit ja ajattomat, vetimiksi valikoituivat melko rouheat ja isohkot erikoisvedinmallit. Tämä oli kyllä tietoinen riskivalinta mutta heti vetimen nähtyämme mikään muu ei enää tuntunut hyvältä. Jos ei muuta niin tuovat keittiön ilmeeseen toivottua kontrastia sävymaailman säilyessä yhtenäisenä. Ainakin toivon niin.

Kuva: Topi-keittiöt

Kylpyhuoneen ja wc:n tasoiksi valikoitui meidän molempien yllätykseksi tumman patinoidun pronssin värinen vettä hylkivä taso. Taso sointuu valittuihin lattia- ja seinälaattamateriaaleihin sekä asunnon muuhun sävymaailmaan. Koska asunto kokonaisuudessaan on hyvin vaalea, ajattelimme tuoda märkätiloihin vähän syvyyttä. Etukäteen ajateltu kokovaalea wc sai siis hieman väriä

Kodin säilytysratkaisuja hiottiin myyjän kanssa useampia tunteja. Asuntoon piirretyt kaapistot kaipasivat hieman muutosta ja osa peiliovia. Eteisen kaapistot laitoimme kokonaan uusiksi ja keittiöstäkin osan.



Pienehkö L:n mallinen keittiö ei varmasti ole se kaikkien keittiöiden ideaali (vielä joskus saan sen saarekkeen) ja keittiökoneiden sijoittelussa kaappeihin ja laskutasoihin nähden ei voitu kauheasti tai oikeastaan ollenkaan joustaa. Maanantaihin mennessä sitovien valintojen tulisi olla selvillä.

Ei kommentteja: