tiistai 25. elokuuta 2015

Inspiraatiota keittiön välitilaan

Laattaa, mosaiikkia, tapettia vai kenties peili? Vaikka tulevan kotimme seinät eivät ole edes vielä pystyssä on inspiraatiokuvien selailu blogeissa ja sisustuslehtien sivuilla jo alkanut. Keittiön välitila tulisi - asunnon lattian ohella - olemaan kohde, johon olemme ajatelleet panostaa hieman enemmän. Jos nyt ei puhuta siitä, että käytännössä olen sisustanut kodin mielessäni lattiasta kattoon jo pariin otteeseen, niin oikeasti päätösten tekeminen on haastavaa! Onneksi naisella on aina oikeus vaihtaa mielipidettään ja kyse ei ole niin vakavasta asiasta. Ja onhan tämä ihan mielettömän ihanaa! Mietiskellä ja vertailla erilaisten vaihtoehtojen välillä. Saati sitten, kun päästään paikan päälle katsomaan. Lähipiiriä on jo varoitettu, että sisustushömppää luvassa vuoden päivät.

Keittiön välitilaan olemme ykkösvaihtoehtona kaavailleet valkeaa kohokuviolaattaa tiililadonnlla ja valkoisilla tai ainakin hyvin vaaleilla saumoilla. Tällaisia laattaratkaisuja olemme nähneet myös livenä ja omaan silmään ne näyttävät hyviltä. Vaaleassa saumassa kenties helpommin näkyvä lika (?) hieman arveluttaa, sillä toiveena on helppo puhdistettavuus mutta toisaalta myös näyttävyys. Asunnon pohjakaava on sellainen, että keittiön ilmeellä tulee olemaan suurehko merkitys koko asunnolle. 



Ylläolevat kuvat nappasin Ikean esittelykeittiöistä Kuopion suunnalla käydessämme. 

Lähde: Rakentaja.fi

Yllä olevista kuvista oma suosikki on ensimmäisen kuvan ja kollaasin ylävasemman kuvan kohokuviolaatat. Kaapistot tulevat olemaan valkoiset, kodinkoneet rosteriset ja taso jonkun sävyistä tummaa puuta. Lattia vaaleahko. Alaoikea mosaiikki nyt villinä korttina esillä. Kaikkea täytyy miettiä. :D Jotenkin vaalea tuntuu kuitenkin omimmalta värivaihtoehdolta. Samoin isohko (mutta ei kuitenkaan taas liian iso :D) laatta. Toisaalta esimerkiksi Vantaan asuntomessuilla näkyi kesällä todella hienoja harnaan eri sävyillä tehtyjä keittiön välitiloja myös pienemmällä laatalla erilaisilla kaakeli- ja kivikuoseilla. Eräässä kodissa oli välitilaan laiettu myös peili, joka oli paitsi erikoinen myös keittiötä avartava ratkaisu. Hmph.

Kuva: Stadshem
Jotta homma ei menisi liian helpoksi, eksyin selailemaan kuvia keittiöistä, joissa välitilaan on laitettu tapetti ja siihen päälle vedetty lasi- tai pleksilevy. Iki-ihana Cole & Son´sin tapetti näyttäisi alla olevan kuvan tyyliin aika todella tyylikkäältä myös keittiössä.

Kuva: Alvhem
Summa summarum: onneksi on vielä aikaa miettiä! Kuvissa kaikki näyttää joka tapauksessa enemmän glamoröösiltä kuin luonnossa. Hauskaa sinällään, kaikki kuvat ovat mahdollisimman kaukana siitä, miltä esim lapsuudenkotini keittiö näytti.. :D 

Sana on vapaa, mitä sinä laittaisit keittiön välitilaan?


3 kommenttia:

Jonsu kirjoitti...

Oioi! Tuo kollaasissa oleva kohokuviolaatta on näistä kuvista mun suosikki! Aivan upea!

Maarit kirjoitti...

Taitaa kohokuviolaatta kallistua omaksi suosikiksi myös - ei liene todellakaan edullisin vaihtoehto ;)

Lora kirjoitti...

Vau, miten hienosti toteutettu keittiö. Meillä on alkamassa oma keittiöurakka pikkuhiljaa. Ollaan kilpailutettu yrityksiä https://kodinplaza.fi/ kautta, mutta täytyy vielä käydä läpi heidän referenssinsä. Huomannut, että kannattaa käyttää mielummin vaikka vähän enemmän aikaa kuin lähteä suin päin teettämään.