perjantai 21. elokuuta 2015

Thaimaan Krabi kuvina ja vähän tekstinäkin

Mikään ei lietso orastavaa matkakuumetta enempää, kun edellisten reissujen fiilistely reissukuvien katsomisen muodossa! Alkavan viikonlopun kunniaksi ajattelin jakaa muutamia hetkiä niistä myös tänne. Viimeisin pidempi reissuni oli reilun kahden viikon reppureissu tämän vuoden maalis-huhtikuun taitteessa. Hitsinvimpulat kun siitäkin on jo aikaa. Reissukokoompanomme koostui poikaystävästäni, veljestäni ja tämän kaverista. Siis kolme miestä ja minä. Ainakin oli turvallinen olo. :D Olimme bookanneet reissun kolmestaan veljeni ja tämän ystävän kanssa, poikaystävä osti omat lentonsa huomattavasti myöhemmin. Pakko ehkä sanoa, että viimeistään tällä tehtiin tähän tyttöön lähtemätön vaikutus. Kukaan miehistä ei myös koskaan ollut käynyt Thaimaassa aikaisemmin, siinäkin mielessä matka oli ikimuistoinen. 





Itselleni Thaimaa on tutumpi. Olin aikoinaan vaihto-opiskelijana Singaporessa ja sieltä käsin reissasimme ystäväni kanssa muun muassa Thaimaan eri kolkissa. Nähtävää ja koettavaa riittää silti ylti kyllin. Lentojen ohella varasimme majoituksen kolmelle ensimmäiselle yölle. Muuten mentiin fiiliksen mukaan. Reittinä meillä taisi olla Bangkok - Krabi - Ko Lanta - Krabi - Bangkok. Myös Krabin lähialueiden tutkiminen kävi skoottereilla reilussa +35 asteen lämmössä melko kätevästi. ;) Lämpitila ei minään päivänä tainnut edes öiseen aikaan laskea alle +30 asteen. Tämä oli myös juurikin se syy, miksi halusin lähteä reissuun keväällä. Krabilla aikaisemminkin noin viisi vuotta sitten käyneenä huomasin kuitenkin monen asian muuttuneen ja paikan tulleen suositummaksi. Ehkä liiankin.. Silti rauhaakin löytyi jos vain malttoi etsiä. 







Pohdimme pitkään käyvämme samalla reissulla myös Samuin puolella. Päätimme kuitenkin säästää itä- eli Siaminlahden puolen toiseen kertaan. Itse olen lomailijana aktiivista sorttia. Toki välillä on vaan kiva maata rannalla ja kääntää kylkeä auringon perässä. Silti mielestäni usein parasta on mennä, tehdä ja kokea! Onneksi matkaseurani osoittautui samanlaiseksi eikä kompromisseja juuri tarvinnut tehdä. Jokaisen tulisi mielestäni matkustaa itselleen parhaalla tavalla eikä aina tyytyä siihen, mitä vain toinen osapuoli haluaa. Hyvä esimerkki on eräs ystäväpariskuntani, jotka molempien erilaisista mieltymyksistä johtuen reissaavat erikseen mutta ovat onnellisesti yhdessä. Ja kylläpä herättää kuulemma kanssaihmisissä ihmetystä. Kompromisseja tulee ja täytyykin tehdä, mutta ei aina vain toisen haluamalla tavalla. :) Tämä on aihe joka joskus mietityttää, sillä tuollakin reissulla kuulimme vierestä muutamia keskusteluja, joissa aiheena oli nimenomaan mitä tehdään ja kenen ehdoilla.

Tällä(kin) reissulla tutustuimme useisiin paikkoihin jalan tai skootterilla, kävimme kajakoimassa päivän-neljän päivän reissuilla lähisaarilla, kipusimme 1260 tuskanhikistä porrasta tiikeritemppelin huipulle, seinäkiipeilimme (tai siis ainakin yksi meistä) viilennyimme kuumilla lähteillä ja pelkäsimme suurin piirtein henkemme edestä Bangkokin tuk tuk-kyydissä. Ihan mielettömiä kokemuksia ja hetkiä, joista nämä kuvat eivät välitä puoliakaan. Ensi reissulle järkkäri mukaan. 


Ko Lanta -saaren eteläkärkeä

Pahin paikka minulle taisi olla Krabin keskellä metsää sijaitsevan ensimmäisen yön bungalowimme avoimesta lattiaviemäristä useaan otteeseen sisään pyrkinyt suuri sammakko. Että sen tasoista majoitusta sitten :D. Samaisessa paikassa kukko aloitti aamuherätykset yhdeltä yöllä ja jopa poikaystäväkin sanoi nukkuneensa yön toinen silmä auki. Tämä ei tosin pidä paikkaansa, satuin nimittäin olemaan itse hereillä ja miestä ei olisi saanut hereille edes puskutraktorilla. Kauniisti sanottu kyllä. <3 Kokemuksena majoitus oli ainutlaatuinen. Emme kuitenkaan jääneet toiseksi yöksi. Ko Lantan suurehko, toistaiseksi laivamatkan päässä oleva saari oli todella positiivinen yllätys. Ei tosin jos kaipaa lomaltaan biletystä ja aktiiviyöelämää. Me emme niitä etsineet, vaan päivät täyttyivät saaren tutkimisesta ja rusketuksen syventämisestä. 



Seuraavaa reissua ei olla bookattu. Vielä - jos minulta kysytään. Thaimaa on todella helppo kohde omatoimimatkailulle. Mieli ehkä halajaisi tällä kertaa jonnekkin muualle. Silti koskemattomampiin paikkoihin matkustamisessa on aina se kaksi puolta.





Nyt kutsuvat työt valtion monopolissa. Viikonloppu onkin vapaa ja suuntaamme Kuopioon ystäväpariskunnan luokse. Mitä ihanaa ilmaa onkaan luvattu! :) 



 

Ei kommentteja: